Home » » Kata Bijak Bahasa jawa

Kata Bijak Bahasa jawa

Di bawah ini ada beberapa kata yang sanggat baik dan bisa juga di bilang kata-kata bijak yang di tulis dengan mengunakan bahasa jawa 

Wong urip kuwi ono bebasan mung mampir ngombe ,dadi urip ono ngalam ndonyo kuwi mung sepisan koyo ngopo rasane yen ngalami urip ono ngalamdonyo iki ora ono sing nyayangi utowo ora ono sing Asihi marang awak iki lakyo mung kemrungsung lan Ngedek-ngedekne sifat angkoro murko lan nambah nambahi duso amargo roso kang ono amung roso iri sirik lan dengki tumprap liane ,cobo yen awak;e duweni roso kang gede utowo kebak karo roso Asih tumprap liane mesti di paringi roso nrimo lan lilo opo sing wes dadi gegariseng urip iki ,sak jane yo ora abot lelakon sing biso nukulake roso asih marang awa'e dewe utowo yen kepingin di asihi lan di sayangi tumprap liane ,salah sawijine sing ono ing ngisor iki biso dadi pangeling-eling kanggo awa'e

Yen kepingin Di asihi karo wong lio yo kudu biso Duweni roso asih marang wong lio
 ora perduli Bocah cilik utowo gedhe wong sugeh utowo miskin 
wong lanang utowo wedok elek utowo bagus 
amargo kuwi mau kabeh Podo-podo Hambane Gusti Allah yo mung gegariseng urip sing bedakne,ananging tetep podo neng Ngajengane Gusti Allah

Itulah yang saya maksud sebagai kata bijak dengan bahasa jawa,,mudah-mudahan bermanfaat terima kasih..

0 comments:

Post a Comment