Home » , » Contoh Puisi Bahasa jawa

Contoh Puisi Bahasa jawa

Contoh Puisi Bahasa jawa - hanya dengan sebuah puisi untuk ungkapkan rasa yang terpendam dalam benak ini ,di kesempatan kali ini saya akan membuat contoh tentang puisi dengan mengunakan bahasa jawa

Roso

Manise lambe iseh biso di gawe
Ananging tekonene roso ora bakal biso di aling-alingi
Mergo roso lahir seko manah sing ono sak jruning dodo,
Ono netro katon cetho yen lelamunake sing dadi kusumaning ati
Sak solah bawamu karoso tansah ngegodo
Dadeake panglipur jruning manah kang lagi nandyang loro bronto
Dudu dulur dudu konco lan dudu wong tuo nanging karoso cedak lan ora biso muspro
Mergo wes maton jruning dodo.kairing wektu sing wes lumaku
Aku tansah tinunggu lan nagih opo sing dadi janjimu
Roso tresno sing wes maton jruning dodo abot sanggane yen nganti di sulayani
Mergo roso ora bakal biso sirno mergo roso tinukul seko jiwo
Mergo roso sing biso nekakne tresno sing tulus lan ora suloyo.

Seperti judul di atas Contoh Puisi bahasa jawa  yang berjudul ROSO adapun arti dari roso tersebut adalah Rasa atau perasaan terima kasih dan matur nuwun,,

0 comments:

Post a Comment