Home » » Puisi cinta bahasa jawa ( kuciwaning ati )

Puisi cinta bahasa jawa ( kuciwaning ati )

Dalam puisi kali ini say akan melantungkan tentang kecewa dalam cinta yang saya buat dengan bahasa jawa..memang sakit rasanya bila kita kecewa apalagi kecewa dalm cinta  hehe,,
Judul puisi 

KUCIWANING ATI

Lumampahing wektu sing ora tak roso
Dino ganti wulan ,wulan tumekaning tahun
sak windu punjul telung wulan aku ora nemoni sliramu
ono ngendhi papan lan dunungmu saiki wong ayu..

sepiro gedene luputku marang sliramu nganti kowe tego ninggalne aku
Ajur lan remuk rempu rasaning ati iki sak pungkase lungamu 
Rino kelawan wengi tansah tak gadang kapan aku biso nemoni sliramu
Jruning batin ora biso selak yen aku iseh kangen pingin nyawang esemu

Umpomu  aku biso gambar lelakoning urip iki
ora ono lio yomung sliramu sing tak dadekne pepaesing uripku
Ananging kepiye meneh wong ayu,,kabeh wes dadi pesti marang Gusti
Yen aku ora biso urip bebarengan klawan sliramu lan nyawiji tumekaning pati

Lilo aku wes lilo senajyan abot nyonggo roso loro jruning dodo
Cuwaning atiku keno ngopo sliramu lunggo tanpo kondo
Trimo ngalah jebul tresnamu cetek koyo kedung sing kebak krakal
Jebul tresnamu garing koyo opak impling sing di goreng kegosongen,
 OOalah wong ayu-wong ayu,,Aku kangen sliramu..

cukup sekian kiranya uro-uro saya kali ini dalam tema puisi cinta bahasa jawa dengan judul kecewa atau kuciwaning ati..

0 comments:

Post a Comment